Kreativne radionice u domu za stare

Dom Veljovic - slikarske radionice u domu za stare

Kreativne radionice u domu za stareUmetnost bez starosnih granica

Dom za stare Veljović predstavlja objekat koji pruža sveobuhvatnu brigu i podršku starijim osobama. U skladu sa tim ciljem, organizujemo brojne kreativne radionice koje pomažu našim stanovnicima da održe vitalnost i podržavaju njihov kreativni izraz.

Slikarske radionice

Naše slikarske radionice inspirišu naše stanovnike da se izraze na platnu na njihov način. Svaki korisnik dobije priliku da istraži svoju kreativnost i stvori sopstvenu sliku. Podstičemo ih da vežbaju svoju motoriku i kognitivne funkcije, a ujedno da izraze svoje emocije i misli kroz boje. Naše radionice slikarstva su blagotvorni način za izražavanje kreativnosti.

Radionice pisanja

Razmišljanje i iskazivanje mišljenja kroz pisanje je još jedna kreativna aktivnost u kojoj naši stanovnici mogu da uživaju. Naše radionice pisanja pružaju priliku da pišu svoje priče, pesme i poglede na svet sa drugima, uključujući društvene medije i lična iskustva. Ohrabrujemo kreativno pisanje čak i za one koji nemaju prethodnog iskustva u pisanju. Pisanje radionice su korisne za izražavanje ideja i priča.

Muzičke radionice

Muzika je sjajna aktivnost za starije osobe jer poboljšava memoriju i kognitivne sposobnosti, a takođe poboljšava raspoloženje. Iz tog razloga, naše muzičke radionice omogućavaju našim korisnicima da se bave instrumentima i pevanjem. Sa profesionalnim muzičarima, oni uče da sviraju različite instrumente i da uče note, refrene i pesme u grupi. Ovo dovodi do stvaranja prijateljstava i socijalizacije, a ujedno poboljšava opšte zdravlje.

Ostale radionice

Osim glavnih radionica koje zastupaju slikarstvo, pisanje i muziku, naš dom pruža širok spektar različitih aktivnosti poput društvenih igara, izradu rukotvorina, bavljenja fizičkim aktivnostima u skladu sa mogućnostima, i druge aktivnosti. Kreativne radionice su samo deo našeg programa, jer nam je cilj da pružimo zdrav životni stil i povećamo kvalitet života naših korisnika.

Umetnost bez starosnih granica je naš moto! Kreativne radionice za sve su vrlo važne u našem domu za stare Veljović, jer one pružaju našim stanovnicima mogućnost da izraze sebe na kreativan način i poboljšaju kvalitet života. Naš program aktivnosti je dizajniran da podstakne razne aspekte ličnih interesa i fizičkih sposobnosti, a takođe pruža priliku za kreiranje prijateljstava i socijalizaciju. Sa ovim ciljem u mislima, činimo da se naši stariji korisnici osećaju mladima i hrabrimo ih da nastave da se bave svojim strastima.

Ostale objave