Higijena i lična nega

Higijena i lična nega se u domu za stare Veljović Vožd sprovodi svakodnevno. Posebna pažnja se poklanja higijeni korisnika našeg doma za stare, a takodje se velika pažnja poklanja i higijeni samog objekta.
Najvažniji preduslov kvalitetne zaštite starih je održavanje higijene.

Higijena i lična nega korisnika podrazumeva pomoć pri obavljanju svih aktivnosti korisnika u cilju zadovoljenja osnovnih životnih potreba. To podrazumeva podizanje nepokretnih korisnika, presvlačenje, kupanje, češljanje.

Po dogovoru sa korisnicima doma organizuju se usluge frizera. Pranje kose, šišanje, farbanje, ali i pravljenje svečanih frizura. Negovateljice su prisutne kod korisnika kojima je potrebna pomoć prilikom dolaska frizera. Specijalne prilike i proslave u domu su i povod svečanim frizurama. Tada je svakako zagarantovan dolazak frizera.

higijena i lična nega

Svojim korisnicima pomažemo pri sprovodjenju svakodnevne toalete, kupanju i doterivanju. Pored obezbedjenog frizera, našim korisnicima obezbedjujemo usluge pedikira i manikira.

Kroz redovnu higijenu objekta održavaju se, čiste i dezinfikuju kupatila i sobe. Svakodnevno se čiste podovi i briše prašina u svim delovima doma. Redovno se menjaju posteljina i peškiri.

Negovanje korisnika, njihovo redovno kupanje, presvlačenje, kao i pranje i peglanje garderobe korisnika, su prioritetni u našem domu za stare Veljović Vožd. Pozovite nas kako bismo organizovali vašu posetu da se uverite u kvalitet naših usluga!