Programi i aktivnosti u domu za stare

programi i aktivnosti u domu za stare

Programi i aktivnosti u domu Veljović Vožd – zdravi životni stil

U današnjem svetu, nega starijih osoba ne podrazumeva samo medicinsku brigu, već i podsticanje zdravih životnih navika i aktivnosti. Upravo zato, Dom Veljović Vožd predstavlja ne samo mesto za smeštaj, već i centar za unapređenje zdravog životnog stila kod svojih korisnika. Kroz raznovrsne programe i aktivnosti, ovaj dom podstiče fizičku aktivnost, fizikalnu rehabilitaciju. Svakako i zdravu ishranu i opštu dobrobit svojih korisnika.

Jedan od ključnih programa koji se nude u Domu Veljović Vožd je program fizičke aktivnosti. Bez obzira na godine, važno je održavati vitalnost tela. A naš dom to omogućava kroz različite vežbe prilagođene potrebama starijih osoba. Od laganih šetnji u prirodi do grupnih vežbi koje jačaju mišiće i održavaju fleksibilnost. Svaki korisnik ima priliku da pronađe aktivnost koja mu najviše odgovara.

Fizikalna rehabilitacija – oporavak i jačanje

Pored toga, Dom Veljović Vožd posebnu pažnju posvećuje fizikalnoj rehabilitaciji. Uz pomoć stručnog osoblja, korisnici koji se oporavljaju od povreda ili zdravstvenih problema imaju priliku da učestvuju u programima rehabilitacije prilagođenim njihovim potrebama. Ovo omogućava brži oporavak i povratak u aktivnosti svakodnevnog života.

Zdrava ishrana je još jedan ključni element u očuvanju zdravlja i vitalnosti kod starijih osoba, a Dom Veljović Vožd toga je itekako svestan. Ishrana bogata nutritivnim vrednostima i prilagođena potrebama starijih osoba sastavni je deo programa ovog doma. Kroz raznovrsne obroke koji kombinuju sveže namirnice, korisnici imaju priliku da uživaju u ukusnim i hranljivim jelima koja doprinose očuvanju zdravlja i energije.

Celokupna dobrobit korisnika u fokusu

Uz sve ove programe i aktivnosti, opšta dobrobit korisnika je uvek u fokusu u Domu Veljović Vožd. Osim što se podstiče fizičko zdravlje, ova ustanova brine i o mentalnom blagostanju svojih korisnika kroz različite društvene i kreativne aktivnosti.

Dom Veljović Vožd predstavlja primer kako dom za stare može biti više od samo mesta za smeštaj – to je mesto gde se neguje zdrav životni stil i podstiče dobrobit svojih korisnika kroz raznovrsne programe i aktivnosti.

Ostale objave